Bulgaria voteaza astazi un amendament anti-gay la Codul Penal

Un controversat amendament anti-gay la Codul Penal, a fost discutat în mod neașteptat în Parlamentul Bulgariei, ieri.

Amendamentul la Codul Penal prevede intre 1 si 5 ani de închisoare și o amendă intre 5.000 si 10.000 BGN, pentru persoanele care, “prin organizarea sau participarea la evenimente, mitinguri și parade, sau prin intermediul mass-mediei si Internetului, isi manifesta public propria lor orientare homosexuala sau a altor persoane”, conform publicatiei Novinite.

Acesta a fost depus de catre liderul partidului naționalist Ataka, Volen Siderov, în septembrie anul trecut, și a fost respins în luna noiembrie, de către Comisia Parlamentară pentru Drepturile Omului.

In mod surprinzator, cu toate acestea, problema a fost pusa ieri pe ordinea de zi, pentru o dezbatere în Parlament.

“Aceste probleme personale nu pot fi manifestate public și nu pot afecta copiii și pe ceilalți membri ai publicului” , a declarat șeful adjunct al Ataka. Pavel Shopov.

“Propaganda gay a atins astfel de niveluri, incat ameninta situația demografică”, a declarat deputatul Ataka, Adrian Asenov.

“Ce se întâmplă dacă merg la o plimbare cu copiii mei și le văd pe acele femei vulgare, pe jumătate goale, cu anomaliile lor psihotice? Ce se intampla cu drepturile copilului? Nu au dreptul sa mai trăiasca în familii normale”, a adăugat Asenov.

Amendamentul scandalos, va fi votat astazi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.