Ucraina: declararea starii de urgenta in tara

Reprezentanții administrației prezidențiale și ai guvernului ucrainean discuta, conform unor relatari, despre impunerea stării de urgență in tara.

În conformitate cu o sursă guvernamentală anonimă, citata de agenția de știri RBK – Ucraina, astazi vor avea loc discuții vizavi de declararea starii de urgență.

Conform canalului TV TBi, discuțiile au loc în reședința Mezhigorye, loc in care sute de protestatari au incercat sa organizeze o blocada cu propriile autovehicule.

Poliția locală spune că s-au luat măsuri pentru consolidarea securitatii în regiune. Starea de urgență pe întreg teritoriul Ucrainei sau in unele părți ale țării, poate fi impusă printr-un decret prezidențial. Decretul urmează să fie aprobat de Rada Supremă (în termen de 48 de ore de la adresarea națiunii).

Ieri, sute de mii de ucraineni au ieșit în stradă, in Kiev, din cauza refuzului Președintelui tarii de a semna un acord comercial strategic cu Uniunea Europeană, incercand să consolideze la loc legăturile cu Rusia. Au existat ciocniri în fața biroului prezidențial, demonstranții încercand să folosească un excavator pentru a sparge baricadele poliției, în timp ce forțele de securitate au răspuns cu grenade cu gaze lacrimogene.

Manifestatia de ieri a avut loc, în ciuda interzicerii mitingurilor în locații cheie din centrul orașului Kiev până pe 7 ianuarie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.