Tatarstan: procuratura investigheaza cazurile incendierii de biserici crestine de catre teroristii musulmani

Procurorii din Republica Tatarstan au declarat ca cerceteaza cazurile de terorism, in urma incendierii mai multor biserici creștine din regiunile predominant musulmane.

Șapte biserici creștine ortodoxe au fost incendiate în Tatarstan, în ultimele șase luni, dintre care două in noaptea zilei de joi (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform agenției de știri Regnum.

Procurorul general al republicii, tot joi, a acuzat atacurile extremiștilor, intr-un comunicat. Autorii s-ar putea confrunta cu până la 20 de ani de închisoare, pentru acte de terorism.

Komsomolskaia Pravda a declarat ca anchetatorii au fost înclinați să dea vina pentru incendieri pe wahhabi, adepți ai unei ramuri radicale a Islamului, atragatoare pentru mulți teroriști islamici din Rusia.

Tatarstan a fost în mare măsură afectat de valul extremismului islamic militant, care a cuprins Caucazul de Nord, dupa dispariția Uniunii Sovietice.

Tatarstanul are o populație de 3,8 milioane persoane, aproximativ 53% dintre acestea fiind tătari și 40 la sută ruși, conform recensământului național din 2010.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.