publicat în: Arhivă

1 Decembrie – sarbatoarea nationala in Slobozia. Parada militara (foto)

După Sfânta Liturghie, ieri, de 1 Decembrie, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba de Te Deum dedicata Zilei Nationale a Romaniei şi a participat la parada militară, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Anterior acestor manifestari, conform informatiilor oferite de biroul de presa al episcopiei, a fost oficiata Sfânta Liturghie in Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului”, din Slobozia.

Cu aceasta ocazie, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor a vorbit despre călătoria spirituală a Postului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, cerându-le credincioşilor să conştientizeze Cine este Domnul Iisus Hristos şi care este lucrarea Sa mântuitoare din viaţa noastră.

Chiriarhul locului a acordat „Crucea Sloboziei, în Grad de Cruce Aniversară” preacuviosului părinte exarh Arhimandritul Rafail şi preacucernicilor părinţi consilieri: Florin Daniel Enaşcu, Manuel Rusu, Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu.