Tarile de Jos: mai multe sute de biserici catolice si protestante se vor desfiinta, pana in anul 2018

Un raport recent al “Viitorului patrimoniului religios”, afirmă că un procent estimat la 600-700 de biserici din Țările de Jos vor fi dezafectate până în 2018.

Organizatia “Viitorul Patrimoniului Religios” este formata din asociații, organisme guvernamentale, universități și comunități religioase, care lucrează împreună pentru a menține sit-uri religioase pe întreg continentul european.

Conform L’Osservatore Romano, care a publicat statistici in acest sens, organizația a estimat, de asemenea, că 400-500 de biserici protestante vor fi si ele dezafectate.

Papa a abordat o serie de aspecte relevante pentru zona, care se considera extrem de secularizată, intr-o convorbire avuta zilele trecute cu reprezentanti ai Olandei sositi in Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.