Regele Iordaniei a primit un reprezentant al Vaticanului

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei (foto) l-a primit in aceste zile pe Arhiepiscopul catolic Dominique Mamberti, Secretar al Vaticanului pentru Relațiile cu Statele, în cadrul unei întâlniri care a vizat “consolidarea” relațiilor dintre Iordania și Sfântul Scaun (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Reuniunea a fost văzută ca semn al dorinței Regelui Abdullah, pentru țara sa, de a fi un model de coexistență între musulmani și creștini.

Regele Abdullah a promovat o conferință recentă, care s-a concentrat asupra provocărilor cu care se confruntă creștinii arabi. Conferința a mai amintit problema menținerii unei prezențe creștine în țară.

Regele iordanian și Arhiepiscopul Mamberti au mai discutat, in plus, despre situația din Țara Sfântă, subliniind. în același timp. rolul Vaticanului în sprijinirea eforturilor de păstrare a identitatii tuturor locuitorilor din regiune.

La rândul său, Arhiepiscopul Mamberti si-a exprimat aprecierea sa, pentru rolul Iordaniei în promovarea păcii în regiune. El a mai salutat, totodata, eforturile Regelui Abdullah in incurajarea dialogului interconfesional, ca modalitate de a aduce pacea și stabilitatea în Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.