Patriarhul Melkit Laham: suntem hotarati sa fim martiri ai acestei tari

Exprimându-și recunoștința față de sprijinul Papei Francisc pentru creștinii sirieni, liderul Bisericii Greco-Catolice Melkite i-a spus Papei: “în ciuda problemelor și a situației destul de tragice, cu care ne confruntam de aproape trei ani, vrem să rămânem și să ii ajutam pe credinciosii nostri sa ramana aici”.

“Suntem hotărâți să fim martiri in această țară, martiri de sange, cum sunt deja unii dintre credincioșii noștri, inclusiv trei bărbați din Ma’alula: Michael Taalab, Antonios Taalab și Sarkis Zakhem”, care au fost uciși în septembrie.

“Cei mai multi, Sfinte Părinte, sunt martiri reali, care au fost comandati doar pentru ca nu au renuntat la credinta lor și cu mândrie au refuzat asta”, a adăugat Patriarhul.

“Alti trei, cu toate acestea, au cedat și au fost obligati să practice Islamul, dar ulterior au revenit la credința lor strămoșească”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.