Oamenii Cartii: Biserica Copta ameninta sa respinga articolele Constitutiei egiptene

Biserica Coptă a amenințat să respingă noul proiect egiptean de Constituție, din cauza terminologiei utilizate pentru a-i descrie pe creștini și evrei, conform unui raport Asharq Al-Awsat.

Un membru al comitetului de redactare a Constituției (alcatuit din 50 de membri), vorbind la Asharq Al-Awsat sub condiția anonimatului, a arătat că divergentele gravitează în jurul unui articol care utilizează termenul de “Oamenii Cărții”, pentru a face referire atat la creștini cat și la evrei, pe care unii membri ai celor două grupuri minoritare il considera ofensator.

Un oficial al Bisericii, tot din comitetul de redactare a Constituției, si tot sub conditia anonimatului, a spus pentru Asharq Al-Awsat că Biserica Coptă poate face apel la egipteni să voteze împotriva noii Constituții, care se asteapta sa fie supusa unui referendum public în luna decembrie.

Creștinii din Egipt au respins termenul de “Oamenii Cărții”, preferând ca articolul sa faca referinta, mai degraba, la “non-musulmani”.

Rapoartele inițiale arătau că reprezentanții celor trei Biserici egiptene, Ortodoxă, Catolică și Evanghelica, ajunsesera initial la un acord cu restul comitetului de redactare a Constituției, de înlocuire a termenului inițial cu “creștinii și evreii”, dar cu toate acestea, neînțelegerile nu au intarziat sa apara ulterior.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.