Eliberarea de fatalism si de falsele viziuni apocaliptice

Papa Fracisc le-a cerut credinciosilor sa nu se lase înșelați de acei “Mesia falsi”, ci sa avanseze in asteptarea venirii intru slava a lui Hristos, cu perseverență și discernamand fata de ceea ce este de la Dumnezeu și ceea ce nu este de la El.

In Piața Sfantul Petru, la rugaciunea Angelus, Papa a comentat, astfel, pe marginea Evangheliei in care Hristos ne vorbește despre dezastre naturale, războaie și persecuții asupra creștinilor.

Papa trage două învățăminte din această pagină a Evangheliei: “in primul rând, sa nu te lasi păcălit de niciun Mesia fals și nici paralizat de frică, iar in al doilea rand, sa iti traiesti viata in mărturisire si perseverență, așteptand venirea Domnului”.

Papa a mai subliniat că acesta este un moment în care credinciosii trebuie să exercite discernământ creștin, pentru a vedea “unde este Duhul Domnului, si unde este duhul cel rău”, intrucat exista “falsi salvatori”, care încearca sa-L înlocuiasca pe Iisus: lideri mondiali, guru și vrajitoare, personaje care doresc să castige de partea lor mințile și inimile oamenilor, în special cele ale tinerilor. “Iisus ne avertizează: Nu-i urmati. Nu-i urmati!”.

Apoi el a mai adaugat: “Domnul ne învață să nu ne temem in fata războaielor, a revoluțiilor si nici a dezastrelor naturale, epidemiilor. Iisus ne eliberează de fatalism și de falsele viziuni apocaliptice”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.