Istoria oraselor turcesti populate de armeni: Istoria Ayntab

Catolicosatul din Cilicia continua sa publice istoria oraselor turcesti populate de armeni inaintea genocidului armean.

În ajunul celei de-a 100-a aniversari a comemorării genocidului armean, Sanctitatea Sa Aram I supraveghează publicarea unei serii de cărți istorice, fiecare dintre acestea fiind dedicata unui oraș unde armenii au locuit timp de secole.

Volumul al IV-lea. a carui aparitie vrem sa o semnalam in articolul de fata, se refera la Aynteb, o istorie scrisă de Dr. Kevork A. Sarafian și publicata în Los Angeles, în 1953, revizuită și editată de către cercetatorul Jirair Tanielian. Cartea cuprinde istoria, geografia, economia și viața culturală a armenilor din Aynteb.

Reamintim ca primul volum din serie prezinta Istoria Adana, iar cel de-al doilea Istoria Daron, aparand în 2012. Istoriile Hajin, Vasbouragan, Marach sau Kermich, Gurun apar si ele succesiv.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.