Austria: Este diversitatea religioasa o amenintare la adresa pacii?

Este diversitatea religioasă o amenințare la adresa păcii, sau este mai degrabă o resursă care ar trebui apreciata în mod corespunzător? Ce trebuie sa sa faca oamenii din diferite țări și din diferite medii religioase, ca să se înțeleagă reciproc mai bine, în special în societățile din ce în ce mai puternic caracterizate prin pluralism cultural și religios? Este oare posibil să fie invatat respectul pentru celalalt?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care vor primi un raspuns din partea participanților la Forumul Global al Centrului International pentru Dialog Interreligios si Intercultural Regele Abdullah bin Abdulaziz – KAICIID (foto) – care se desfășoară in aceste zile, 18-19 noiembrie, in Viena, Austria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.