Marea Britanie: intalnire intre Printul Hassan al Iordaniei si Biserica Ortodoxa Copta

Prințul El Hassan bin Talal al Iordaniei s-a întâlnit, zilele trecute, cu membri ai Bisericii Ortodoxe Copte din Marea Britanie.

El a fost primit de către Episcopul General al Bisericii din Marea Britanie, Episcopul Angaelos, în timpul unei adunari organizate la Catedrala Sfântul Gheorghe, la sediul central al Bisericii Copte Ortodoxe din Marea Britanie, lângă Stevenage.

La adunare, au mai fost prezenti lideri ai altor credințe, avand loc prezentări pe tema dialogului interreligios și a cooperarii la nivel interreligios.

Episcopul Angaelos a declarat: “Suntem o realitate în viața celuilalt și reconcilierea este singura noastră cale de urmat, atât în Orientul Mijlociu cat și în întreaga lume”.

Prințul Hassan, presedinte al Fundatiei pentru Cercetare și Dialog Inter-religios și Intercultural, a vorbit despre necesitatea unei strategii de stabilizare a situatiei din Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.