Tatarstan: doua biserici ortodoxe au fost atacate si incendiate

Două biserici ortodoxe au fost distruse, prin incendiere, în doua atacuri comise in Republica ruseasca Tatarstan, in aceste zile.

Mitropolia Ortodoxă de Tatarstan a emis o declarație, in care arata că Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie din Solunsk, din districtul Yana Chishme al Tatarstanului, a fost complet distrusa, în urma unui atac, prin incendiere, pe data de 17 noiembrie.

De asemenea, in aceeasi zi, poliția a declarat ca atacatori neidentificati au incendiat o biserică ortodoxă aflata în faza de construcție, în orașul Chistai.

Pompierii au reușit să stingă incendiul în Chistai, salvand biserica. Credinta cea mai larg raspandita in Tatarstan, astazi, este Islamul Suunit, 55 % din populație fiind musulmană, urmata de Biserica Ortodoxa, care numara 1.6 milioane credinciosi. Tatarstan are capitala la Kazan (foto: centru ortodox in capitala).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.