publicat în: Arhivă

Egipt: membrii Bisericii se retrag, pentru a doua oara, din Comitetul de elaborare a noii Constitutii

Episcopul Paul, care reprezintă Biserica Ortodoxă în cadrul Comitetului celor 50 de membri însărcinat cu modificarea Constituției din Egipt, a amenințat că se va retrage pentru a doua oară – în semn de protest față de procesul de elaborare a acesteia.

“Am fost surprins de decizia de a renunța la expresia ’țară civila’, fără să fim consultati, ceea ce este inacceptabil. De asemenea, am găsit inclusiv o trimitere la “principiile Shariei”, în cadrul articolul 219, fără a fi consultati. Acest lucru este suficient pentru a justifica retragerea reprezentanților Bisericii” , a spus el.

“Articolul 219 a fost motivul pentru renuntarea participarii la Adunarea Constituantă în 2012. Acesta va fi, de asemenea, motivul demisionarii din comisia celor 50 de membri, în 2013”, a adaugat el.

El a arătat că comisia a decis să formeze un nou comitet de a reelaborare a documentului.

Principiile islamice Sharia, menționate în noua constituție, includ dovezi generale, reguli fundamentale, reguli de jurisprudență și principii acceptate în doctrina sunnita și de catre majoritatea comunitatii egiptene.