Egipt: membrii Bisericii se retrag, pentru a doua oara, din Comitetul de elaborare a noii Constitutii

Episcopul Paul, care reprezintă Biserica Ortodoxă în cadrul Comitetului celor 50 de membri însărcinat cu modificarea Constituției din Egipt, a amenințat că se va retrage pentru a doua oară – în semn de protest față de procesul de elaborare a acesteia.

“Am fost surprins de decizia de a renunța la expresia ’țară civila’, fără să fim consultati, ceea ce este inacceptabil. De asemenea, am găsit inclusiv o trimitere la “principiile Shariei”, în cadrul articolul 219, fără a fi consultati. Acest lucru este suficient pentru a justifica retragerea reprezentanților Bisericii” , a spus el.

“Articolul 219 a fost motivul pentru renuntarea participarii la Adunarea Constituantă în 2012. Acesta va fi, de asemenea, motivul demisionarii din comisia celor 50 de membri, în 2013”, a adaugat el.

El a arătat că comisia a decis să formeze un nou comitet de a reelaborare a documentului.

Principiile islamice Sharia, menționate în noua constituție, includ dovezi generale, reguli fundamentale, reguli de jurisprudență și principii acceptate în doctrina sunnita și de catre majoritatea comunitatii egiptene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.