Astazi este ultima zi a expozitiei Rusia Ortodoxa: Romanovii

Cu un rand de oameni care s-a intins pe cel puțin un kilometru, o expoziție high-tech despre Casa Romanov, organizata in comun de Biserica Ortodoxă Rusă și de Kremlin, a atras zeci de mii de vizitatori în centrul Moscovei. În cadrul expozitiei, s-a aflat si o icoana sfântă la care oamenii au tinut sa se inchine.

Expoziția s-a numit “Rusia Ortodoxă: Romanovii”, si se inchide aastazi, urmarind sa marcheze aniversarea a 400 de ani de la fondarea Dinastiei Romanov. Inițiatorul acesteia a fost Arhimandritul Tihon, un călugăr influent, despre care de multe ori s-a spus ca ar fi duhovnicul Președintelui Vladimir Putin.

Organizatorii au depasit de doua ori ora de închidere a expoziției, stabilită inițial pentru a dura doar o săptămână. Incepand de astazi, ea se va muta si in alte orase ale Rusiei.

Marea atractie a expozitiei a fost Icoana Maicii Domnului a Sfantului Teodor, care a fost folosita la binecuvântarea lui Mihai I al Rusiei, fondatorul casei Romanov, cu ocazia ascensiunii sale in 1613, despre care se crede ca este protectoarea familiilor. De regula, icoana este păstrata într-o mănăstire din orașul Kostroma, de pe Volga, fiind rareori prezentata publicului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.