publicat în: Arhivă

In Hoc Signo – opera unui catolic si a unui ortodox, va incheia programul dedicat Edictului din Milan

Evenimentul de închidere a programului care a cautat sa marcheze cei 1700 de ani de la Edictul din Milano, va fi Opera “In Hoc Signo”, prezentata de Teatrul Național Sârb, in ziua de 8 octombrie, conform unei declaratii a Ministerului Culturii și Informației.

Opera a fost compusă de Marco Frisina si Dejan Miladinovic. Dejan Savic va fi dirijor al ansamblului Operei Teatrului Național.

Președintele sârb Tomislav Nikolic, Patriarhul ortodox sârb Irineu, oficiali ai comunităților religioase, guvernamentale și ai corpului diplomatic vor participa la eveniment.

Aceasta va fi prima premieră mondială a unei lucrari a unui compozitor străin, la Teatrul Național.

Frisina a primit binecuvantare pentru operă, de la Nunțiatura Apostolică din Serbia. Lucrările sale au fost prezentate înaintea Papei Ioan Paul al II-lea și a Papei Benedict al XVI-lea.

Miladinovic, la randul sau, a regizat, până acum, 157 de piese de teatru. El a primit binecuvântarea lui Irineu și a episcopului catolic de Belgrad, Stanislas Hocevar, pentru lucrare.

“In Hoc Signo” a fost, prin urmare, creata de un creștin Orhtodox și de un catolic, dupa cum precizeaza anuntul legat de acest eveniment.

Opera a fost scrisa în limba italiană, limba internațională a operei. In Hoc Signo va promova, astfel, valorile creștine universale.