Cutremur in Vrancea Romania – 5,3 grade, simtit si in Bulgaria / 6 octombrie 2013, 04:37

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a fost înregistrat, în primele ore ale diminetii, astazi, duminica, în zona Vrancei, din România.

Miscarile telurice au fost inregistrate la 04:37, ora locală, conform Institutului Național Roman de Fizica Pământului. Cutremurul a fost resimțit si în Bulgaria, de către cetățenii din orașele dunărene Ruse, Silistra și Tutrakan.

Nu exista rapoarte imediate ale unor eventuale victime sau pagube.

Pe 2 mai, un cutremur cu magnitudinea 4.1 grade a avut loc, de asemenea, în zona Vrancei, la o adâncime de 150 km, iar epicentrul său a fost în apropierea orașelor Covasna, Focsani si Ramnicu Sarat.

Pe 21 aprilie, Vrancea a raportat un alt cutremur, de 4.2 grade magnitudine, produs la o adâncime de 119 kilometri, precedat de un cutremur de magnitudine 2,8, la o adâncime de 87 km.

Din cate stiti, zona Vrancei, din România, este o zonă activă seismic, astfel de evenimente fiind destul de normale, repetandu-se la intervale aproximativ regulate de timp.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.