Cel mai comun pacat, astazi, este egoismul

Potrivit Mitropolitului Atanasie de Limassol (Cipru), cel mai rapandit pacat, astazi, este egoismul. Remarca a fost facuta, in cadrul unui scurt interviu, la Conferința Internațională privind viața monahală, tinuta în Lavra Sfânta Treime – Sf. Serghie.

“Egoismul este cultivat și încurajat în lumea modernă, ​​în toate sferele publice ale vietii și, în special, în educația copiilor, în standardele de educație și, deși Biserica se opune acestui lucru, raspandirea lui este o tendință globală”.

“Fiecare persoană poate urmări dezvoltarea acestui păcat. Reteta nu este una foarte dificila. Cand o persoană trăiește o viata bisericeasca, încearcă să împlinească poruncile lui Dumnezeu, trăiește în comuniune cu Biserica, Dumnezeu îi acorda sansa să se ocupe de această patima, a iubirii de sine.

Și, probabil, preoții ar trebui si ei să le aminteasca mai des credinciosilor, in predicile sale, despre acest pacat”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.