Egipt: un grup militant islamist revendica mai multe din atacurile teroriste recente

Un grup militant islamist a revendicat, ieri, un atac intreprins luni la un centru de comunicații prin satelit din Maadi, la sud de capitala Egiptului, conform unui raport Al Ahram.

Grupul, autointitulat “Brigazile Furqan”, a spus că se afla în spatele atacului, care a avut loc în districtul din Maadi.

Anterior-necunoscut, grupul a mai revendicat si alte două atacuri, dintre care unul a vizat Canalul Suez, în septembrie, potrivit Al Ahram.

Reprezentantii gruparii au postat un video care arată cum clădirea de telecomunicatii prin satelit a fost lovita și au declarat că atacul a fost parte dintr-un război continuu între “musulmanii sunniți și necredincioșii care incearca sa conduca Islamul din țara Egiptului”.

Grupul a chemat la o ofensivă împotriva armatei, descriind-o ca pe o adunatura de “necredincioși”, care nu merita mila.

Luni, zece persoane au fost ucise într-un bombardament asupra unui cartier al securitatii din provincia de Sud Sinai a Egiptului și intr-o ambuscadă asupra soldatilor, lângă Canalul Suez, in Ismailiya, conform unor oficiali din securitate, citati de Radioul Vocea Rusiei.

Atacurile de luni au venit la o zi după ce alte 53 de persoane au fost ucise de fortele de securitate și de susținătorii civili, cu ocazia dispersarii marșurilor loialilor lui Morsi, în Cairo și în alte orașe.

Mai mult de 400 de persoane au fost de asemenea raportate ca fiind arestate, în altercațiile in care zeci de mii de susținători ai guvernului interimar militar celelebrau cea de-a 40-a aniversare a războiului din 1973, arabo-israelian, în Piața Tahrir.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.