Kosovo: dupa o intarziere de 4 ore, pelerinilor li s-a permis intrarea in tara

După o întârziere de patru ore, membrii poliției din Kosovo le-au permis pelerinilor din Rusia, care transportă o copie a Icoanei Maicii Domnului cu Trei Maini in Patriarhia din Pec, să treacă granița și să isi continue călătoria.

Grupul de 23 de pelerini, dintre care 18 sunt ruși, a fost oprit din cauza vizelor.

Problema a fost rezolvată cu ajutorul oficialilor UE, chemati de către Dragan Jablanovic, șeful Consiliului municipal Leposavic.

Icoana va ramane in Patriarhia din Pec până pe 14 octombrie, când mănăstirea isi sărbătorește hramul – Acoperamantul Maicii Domnului, conform agentiei Tanjug.

Pelerinajul a început la Moscova, pe 21 septembrie, a trecut prin Rusia, Belarus, România și s-a oprit la Biserica Sfantul Sava din Belgrad, pelerinii continuandu-si drumul lor spre Patriarhia din Pec, pe jos.

Patriarhia din Pec (foto) este o mănăstire ortodoxă sârbă, situata în apropiere de Pec, in Kosovo. Complexul de biserici reprezinta sediul spiritual și “mausoleul” arhiepiscopilor și patriarhilor sârbi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.