522 de martiri spanioli au fost beatificati zilele trecute

522 de martiri spanioli ai secolului al XX-lea, din timpul razboiului civil spaniol, incluzand preoți, călugări și laici, au fost beatificati în Tarragona, zilele trecute.

La rugaciunea Angelus, ieri dimineață, Papa a vorbit despre această beatificare.

“Lăudați pe Domnul pentru marturisitorii curajosi și stăruiti in mijlocirea lor pentru eliberarea lumii de orice forma de violenta”, a spus el.

Martirii, a adaugat el, “nu iubesc cu jumătate de măsură. Aceasta este iubirea totala, care iubește la extrem. Martirii imita iubirea lui Hristos de pe Cruce, până la sfârșit”.

Urmându-le exemplul, cei botezați sunt invitați să fie “creștini în fapta și nu în cuvant, să nu fie creștini mediocri, sa nu exerseze un Crestinism fara substanta, ci sa fie creștini până la sfârșit”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.