Prima doamna a Frantei se intalneste cu un cuplu de lesbiene din Africa de Sud

Prima Doamna a Frantei, Valerie Trierweiler, va avea astazi o intalnire cu un cuplu de lesbiene din Africa de Sud, în prima zi a unei vizite oficiale in zona, a Președintelui Francois Hollande.

În ciuda faptului că in Africa de Sud exista unele dintre cele mai puternice protecții legale din lume pentru homosexuali, zona înregistreaza numeroase cazuri de violență homofobă, incluzand atacuri mortale asupra lesbienelor, care riscă, de asemenea, sa fie si victime a ceea ce este cunoscut sub numele de “viol corectiv”.

Trierweiler va lua masa cu femeile activiste și cu grupurile pentru drepturile homosexualilor și lesbienelor din Johannesburg, înainte de a se întâlni cu un cuplu de lesbiene, conform propriului anturaj.

Ea va fi însoțita de Ministrul Justiției, Christiane Taubira.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.