Erich Priebke, un criminal nazist de razboi, caruia ii este refuzata inmormantarea

Germania ar trebui să primeasca înapoi corpul neinsufletit al lui Erich Priebke, un criminal nazist de război, decedat, caruia i-a fost refuzată înmormântarea în Roma și Argentina, conform unui comunicat emis ieri, la ora amiezii, de liderul comunității evreiești din capitala Italiei.

Priebke a murit vineri, la Roma, unde a executat o sentință pe viață, de arest la domiciliu. El a fost condamnat în 1998, pentru participarea sa, în 1944, la uciderile în masă din Fosse Ardeatine, unde soldații germani au împușcat mortal 335 de civili. El a impuscat 100.

“Există o singură soluție, solicitarea logica de revenire în țara în care s-a născut, pentu a fi inmormantat in Germania, in orasul sau natal”, a declarat Riccardo Pacifici, într-un interviu telefonic pentru DPA. Fostul căpitan SS provine din Hennigsdorf, in Brandenburg.

Argentina, tara in care Priebke a scăpat după cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a exclus, vineri, posibilitatea ca acesta să fie îngropat în Bariloche, orașul în care a trăit până când a fost extrădat în Italia, în 1995.

O zi mai târziu, poliția italiană a declarat că va interzice orice formă de înmormântare publica. Vaticanul a spus că nu va permite o ceremonie în vreo biserica din centrul Romei, iar primarul capitalei italiene a spus că nu vrea ca Priebke să fie îngropat acolo.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.