Beatificarea celor 522 de martiri catolici, un – act politic si franchist

Peste 100 de asociații i-au cerut Papei Francisc infiintarea unei comisii a adevărului în Spania, solicitand ca Biserica Catolica să-si ceara scuze pentru sprijinirea loviturii de stat militare și a regimului lui Franco.

De asemenea, ele au spus ca spera ca Papa sa sprijine eforturile lor de a face lumina asupra a ceea ce s-a întâmplat cu miile de oameni care au dispărut în timpul războiului civil (1936-1939) și in Spania Franchista.

Asociațiile victimelor și cei care lucrează pentru recuperarea memoriei istorice au mai spus, de asemenea, ca beatificarea celor 522 de “martiri ai credinței”, nu trebuia sa aiba loc, în Tarragona (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), numind-o un act politic si franchist al ierarhiei ecleziastice, de glorificare a unor victime si de canonizare in masa, pentru a se uita de represiunea regimului lui Franco, inclusiv a Bisericii.

Ceremonia din Tarragona a fost cea mai mare beatificare care a avut loc vreodata in Biserica Spaniola, a unor “martiri ai secolului al XX-lea, care au fost marturisitori ai credinței si care au preferat să moară decât să trădeze”, conform Conferinței Episcopale Spaniole.

Conform asociatiilor in cauza, Biserica Catolică a susținut revolta militară a lui Franco împotriva Republicii Spaniole, în 1936, și a considerat războiul civil drept o “cruciadă”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.