Marea Britanie: fara educatie sexuala in scoli

Guvernul Marii Britanii propune o noua programa de invatamant, la nivel național, care sa inlature toate referirile la “sănătate sexuală”, conform unui raport al VoR.

In cadrul initiativei, elevii școlilor secundare, cu varste de pana la 11-13 ani, nu vor ar mai afla despre sănătatea sexuală și boli, contraceptive, adolescenta sau hormoni, dar în schimb vor invata despre “structura si functia sistemului reproductiv masculin și feminin” și “ciclul menstrual”, fără detalii despre hormoni.

În 2008, Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului analizase performanțele din Marea Britanie și a constatat că lipsa educației legate de reproducere și de pregătire pentru viața de adult avea nevoie de o atentie urgenta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.