Se deschide Festivalul International de Poezie din Atena

Un număr de 69 de poeți vor participa la 22 de evenimente diferite, care vor avea loc în regiunea Atena, ca parte a primului Festival Internațional de Poezie.

Festivalul va începe pe 23 septembrie si va dura pana in 29, fiind organizat in colaborare cu Municipalitatea din Atena, Opera din Atena, Muzeul Benaki și cu alte organisme și asociații culturale.

Festivalul va avea loc în același timp în mai multe locuri din întreaga Atena, cum ar fi Piraeus, Kesariani, Nea Ionia, Nea Smyrni, Imitos și Delphi, organizat de Cercul Poeților, o inițiativă fonda cu doi ani in urma. Scopul festivalului este acela de a evidenția “un domeniu comun de sensibilitate în Europa, Asia, Africa și America”.

69 de poeți de renume international, din 22 de țări, vor participa astfel la festivalul care care incearca sa puna accentul pe importanța poeziei în vremurile dificile.

Din partea Romaniei, Magda Cârneci va fi cea care va participa la prima ediție a Athens World Poetry Festival.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.