Hiper-sexualizarea copiilor. Concursurile de Miss si imbracamintea adultilor, interzise pentru copii

Senatul francez a aprobat o propunere de interzicere a concursurilor de frumusete pentru fetele sub 16 ani, in ideea prevenirii a ceea ce un raport parlamentar numea “hiper-sexualizarea” copiilor.

Propunerea a fost susținută de 196 de parlamentari, marți seara, 146 opunandu-se. Aceasta propunere va deveni lege, după adoptarea în Adunarea Națională.

Măsura urmează unui raport parlamentar “Împotriva Hyper-sexualizarii: o noua lupta pentru egalitatea in șanse”, care a solicitat interzicerea imbracamintii adulte pentru copii, cum ar fi sutienele căptușite și pantofii cu toc înalt, dar și concursurile de frumusete pentru copiii de sub 16 ani.

“Să nu le facem pe fetele noastre sa creada, incă de la o vârstă foarte fragedă, că valoarea lor este judecata doar dupa propriul lor aspect”, a declarat autorul raportului, fost ministru al sportului, Chantal Jouanno, citat de AFP.

Conform propunerii, organizatorii unor astfel de concursuri de frumusete s-ar putea confrunta cu până la doi ani de închisoare și amenda de 30.000 de euro.

Măsura a fost determinată de controversele nascute pe marginea unei sedinte foto a revistei Vogue, care oferea imagini provocatoare ale unei franțuzoaice de doar 10 ani, în decembrie 2010.

Fata a fost fotografiata purtând rochii strânse, tocuri înalte și bijuterii scumpe.

Vogue a apărat imaginile, spunând că doar a portretizat o fantezie comuna in randul fetelor tinere – sa se imbrace ca mamele lor.

Fotografiile Vogue au creat controverse nu doar în Franța, ci și în străinătate, conform radioului Vocea Rusiei, unde au fost pe larg considerate a fi necorespunzătoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.