Premiile Societatii de arheologie din perioada biblica – 2013

Societatea de arheologie din perioada biblică oferă premii în valoare totală de 5.000 de dolari, realizatorilor celor mai bune lucrări academice prezentate la Reuniunea Anuala a Scolilor Americane de Cercetare Orientala 2013 și Reuniunea Anuala a Societatii de Literatură Biblică, ambele avand loc in Baltimore, in luna noiembrie.

Premiul John Mancini, numit dupa John Mancini din Albuquerque, New Mexico, va fi acordat celei mai bune lucrari de arheologie a Creștinismului timpuriu și a perioadei patristice.

Cel de-al doilea premiu a fost inițial suportat de Sami Rohr din Bal Harbour, Florida. Rohr a insistat, însă, ca acesta să fie numit Premiul Hershel Shanks. Intrucat Sami Rohr a decedat in august anul trecut, la vârsta de 86 de ani, li s-a cerut permisiunea celor trei fii ai lui Sami ca numele sa fie schimbat in “Premiul Sami Rohr”. Răspunsul a fost: “Categoric nu! Copiii lui Sami vor sa facă doar ceea ce ar fi făcut tatăl lor”, așa că premiul poarta in continuare numele Hershel Shanks.

Premiul Hershel Shanks va fi acordat celei mai bune lucrari de arheologie din perioada tarzie antica a Iudaismului și perioada talmudică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.