Grecia nu sta de vorba cu Turcia si cu nimeni, in ce priveste aplicarea legii pe teritoriul sau

Raspunzand unei întrebari formulate de un jurnalist, despre declarațiile oficialitatilor turce cu privire la respectarea libertății religioase în Grecia, reprezentantul Ministerului Grec al Afacerilor Externe, Constantin Koutras, a declarat următoarele:

“Joi 9 august, cu autorizarea comunitatii Salonic, a fost celebrată pentru prima dată în 90 de ani, rugăciunea de dimineață musulmana, la Moscheea Yeni din Salonic (ultima moschee din Thessaloniki, construita in 1902, transformata, după eliberarea orașului, în anexa a Muzeului de Arheologie, și folosita ca centru expozitional).

Clădirea a funcționat ca moschee, pentru rugăciunea Bayram, deci este un pas absolut pozitiv in ce priveste exercitarea drepturilor religioase ale musulmanilor din Grecia.

Grecia pune în aplicare pe deplin constituția, care protejează libertățile religioase, precum și acquis-ul comunitar al Uniunii Europene (totalitatea drepturilor și a obligațiilor comune care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene).

Grecia respectă dreptul internațional, este un model de lunga conviețuire armonioasă a cetățenilor, indiferent de religia lor, și in mod firesc nu discuta cu nimeni despre aplicarea legii pe teritoriul său.

Suntem încântați că Turcia a fost de acord cu obiectivul integrarii depline a culturii juridice europene, a cărei temelie este respectul pentru libertatea religioasă și drepturile omului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.