Pompieri raniti in urma unui incendiu de proportii, in biserica ortodoxa din Merrick, New York

Un incendiu de amploare a izbucnit in interiorul Bisericii grec-ortodoxe Sf. Dimitrie, pe Hewlett Avenue, în Merrick, zilele trecute. Pompierii din Merrick, cu ajutorul departamentelor vecine de pompieri, au ajutat la stingerea incendiului.

Potrivit Nassau County Police, focul a început în jurul 21:25, vineri, de la o lumânare aprinsă în interiorul bisericii.

Zona altarului din interiorul bisericii a fost deteriorata de fum și de apă, dar cu toate acestea valoarea totală a pagubelor provocate bisericii nu se cunoaște pana în acest moment.

Mai multi pompieri au avut si ei probleme, din cauza fumului si a epuizarii. Nassau County Police a declarat că un pompier din Merrick a fost transportat la un spital local si tratat pentru intoxicatie cu monoxid de carbon.

Departamentul de pompieri Merrick a răspuns cu 75 de pompieri, 20 de utilaje, fiind asistat de Departementele de pompieri din Merrick Nord, Bellmore, North Bellmore, Seaford, Freeport, Baldwin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.