Slujbe savarsite pentru indepartarea unui gandac care distruge padurile Moscovei

Un lider ortodox rus a promis să faca slujbe pentru a preveni ditrugerea pădurilor din afara Moscovei de catre insecte.

Parintele Vsevolod Chaplin, care conduce serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat in aceste zile ca Ii va cere lui Dumnezeu să elibereze regiunea Moscovei de gandacul care distruge copacii.

Chaplin a răspuns astfel unei solicitari din partea unui enoriaș din Moscova, care ii specifica acestuia faptul ca nu vede “decat rugăciunea ca mijloc de salvare a copacilor din regiunea Moscovei, iar cei mai slabi au nevoie de ajutor sfânt”.

Specia invadatoare de gandaci, care se afla acum in partea de vest a Rusiei, a distrus deja 2% din pădurile din regiunea Moscovei, conform guvernatorului în exercițiu, Andrei Vorobyov.

Chaplin, in varsta de 45 de ani, nu s-a concentrat pana in prezent si asupra mediului, dar a ajuns renumit, conform presei occidentale, pentru declarațiile sale sincere pe diverse subiecte fierbinti, cum ar fi cel al violului – acesta sustinand ca victimele violurilor ii “provoacă” pe violatori, prin tinutele deocheate – prin cel al trupei punk Pussy Riot si al stilului de trai luxos adoptat de mai multi ierarhi ai Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.