Liderul Fratiei Musulmane, Mohamed Badia, a fost arestat

Liderul Fratiei Musulmane, Mohamed Badia, a fost arestat, într-un apartament din Cairo, pe soseaua Tayaran, in apropiere de Rabaa, conform unui raport emis in ultimele ore de postul de stat ONTV. În imaginile televizate, Badia parea a fi in stare buna, fiind asezat pe o canapea, flancat de oameni care țineau in maini mitraliere AK47.

Purtatorul de cuvant al aliantei Pro-Morsi, Youssef Talaat, a fost si el arestat, în cadrul aceluiași raid, conform autorităților.

Cu doar cateva zile in urma, Badia ii cerea Frăției Musulmane “sa reziste pana la victorie”.

Secretarul general al Frăției Musulmane, Mahmud Ezzat, cunoscut si sub numele de “The Fox” (Vulpoiul), a fost numit lider interimar, după arestarea lui Badia. El a fost arestat de mai multe ori, pentru aderarea la o organizație ilegală, în timpul regimului Hosni Mubarak, care scosese Fratia Musulmana in afara legii.

Născut în 1944, tată a cinci copii, Ezzat a condus, in trecut, “serviciile secrete” ale Frăției Musulmane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.