Maine, cea mai romantica luna plina, celebrata de greci

Potrivit unui anunt facut de Ministerul Culturii și Sportului din Grecia, in ziua in care se inregistreaza ultima luna plina de vara, mai mult de 100 de sit-uri arheologice, monumente și muzee din tara isi vor pastra deschise porțile: 21 august.

Vizitatorii vor avea sansa sa se bucure de o serie de evenimente artistice gratuite, cum ar fi concertele în aer liber, spectacolele de teatru și excursiile sub cea mai romantica luna plina, din august.

AMNA a raportat ca sit-urile arheologice de la Acropole și Sounion nu vor rămâne deschise după ora 20:00, din motive de siguranță, datorita lucrărilor care au loc în prezent (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). În Sounion, cu toate acestea, vizitatorii vor putea admira Templul lui Poseidon, din înălțimile vecine.

Mai mult decât atât, va mai fi permis, de asemenea, accesul gratuit in Filopappou Hill din Atena, unde va avea loc un concert al Orchestrei Filarmonicii din Municipiul Atena, la ora 09:30 PM.

Printre altele, o noapte muzicală va avea loc si în grădina Muzeului Numismatic din Atena, la ora 9:00 PM, sponsorizată de Museum Catering Company SA.

Ministrul Culturii din Grecia, Panos Panagiotopoulos, i-a felicitat pe arheologi, muzeografi și pe paznicii sit-urilor și muzeelor, dar si publicul, pentru organizarea și coordonarea acestor evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.