publicat în: Arhivă

Benin: Episcopii catolici lanseaza un apel, pentru rezolvarea situatiei disperate

Episcopii catolici din Benin au adresat, “fiecarui fiu și fiecarei fiice a acestei țări, politicienilor și liderilor societății civile, și mai ales noului guvern format”, un apel la dialog, pace, încredere reciprocă si coeziune națională.

Conferința Episcopală din Benin a publicat, în acest sens, o declarație “privind tulburările politice actuale și revizuirea Constituției”, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.

Episcopii sunt îngrijorați, nu numai de “climatul de tensiune, de divizari si de starea generală de rău”, ci, totodata, de “sărăcia si mizeria unui mare segment al populației”… De cealalta parte, in tara, persista opulenta unei minoritati și “numărul tot mai mare de tineri șomeri, cu un viitor incert”, care “submineaza grav unitatea națională și demnitatea poporului”.

Toti sunt asteptati, intr-un efort comun, “in colaborarea părților interesate și a liderilor din diferite sectoare, într-un spirit constructiv al adevarului, onestitatii și sinceritatii, în respectarea fidelă a pactelor și preocuparea pentru interesul general”.