Guvernul Rus trebuie sa-i apere pe crestinii sirieni

Vladimir Bulygin, șeful Comitetului Legislativ Constituțional al Consiliului Federației Ruse, a cerut guvernului rus să-i apere pe creștinii sirieni și să ceară ajutorul comunității internaționale.

Apelurile vin in urma rapoartelor primite din Siria, conform carora mai mult de 1.000 de oameni au fost uciși, în cel mai mare atac din timpul conflictului din ultimii doi ani.

“Creștinii din Siria sunt în pericol, lumea ignorand crimele comise împotriva lor. Rusia ar trebui să ia pozitie, in mod public, vizavi de acest dezastru, în cadrul forurilor internaționale, pentru a atrage atenția lumii asupra suferinței celor din Siria”, a declarat Bulygin, în timpul unui interviu pentru agentia Novosti.

“Acordul între musulmani și creștini a fost respectat timp de secole, dar a fost recent incalcat”.

Bisericile din Siria au adoptat o poziție neutră în conflictul actual și au oferit suport tuturor persoanelor evacuate și strămutate, pe baza eticii umanitare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.