Suspiciuni: Moscheile din Algeria, anchetate pentru sponsorizarea activitatilor teroriste

Ministerul de Interne Algerian a deschis o ancheta in cazul managementului banilor donati in moschei, datorita suspiciunii existentei de activități teroriste, conform cotidianului de limba araba El-Khabar, care a facut astazi publica aceasta informatie.

Ziarul, care publica rapoarte bine informate asupra terorismului, a declarat că autoritățile au suspiciuni puternice că zakat – donațiile ritualice, care sunt, conform credintei musulmane, unul dintre cei trei “piloni” ai Islamului – sunt folosite pentru a sprijini tinerii, a-i antrena si a-i inarma, astfel încât acestia sa poata fi trimisi in Siria și Libia, pentru a lupta ca militanți.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei, ale căror concluzii nu au fost inca trimise magistraților, o serie de organizatii de caritate colecteaza fonduri pentru a sponsoriza terorismul islamic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.