Belgia poarta discutii cu autoritatile turce, vizavi de soarta crestinilor din Siria

Viceprim-ministrul belgian și Ministru al Afacerilor Externe, Didier Reynders, s-a întâlnit la Bruxelles, in ultimele zile, cu reprezentanții comunității ortodoxe siriene din Belgia.

Potrivit unei declarații a Ministerului de Externe Belgian, delegația a fost însoțita de Pr. Samuel Gumus, vicar patriarhal al Bisericii Ortodoxe Siriene din Germania.

Cei prezenti au discutat despre situația creștinilor din Siria si și-au exprimat profunda îngrijorare cu privire la soarta episcopilor ortodocși din Aleppo, episcopul Yuhanna și episcopul Ibrahim Boulos Yazigi, răpiti in data de 22 aprilie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

La rândul său, Reynders a subliniat necesitatea protejării tuturor minorităților din Siria. Ministrul belgian, totodata, a declarat că s-au facut deja mai multi pasi in aceasta privință, angajandu-se personal in continuarea purtarii unor discutii pe aceasta tema, în special în timpul vizitei sale în Turcia, care incepe astazi.

Acesta a mai mentionat că va lua legătura cu autoritățile turce și cu membrii opoziției siriene, în timpul acestei vizite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.