Sf. Nicolae din Nisa: 20 de milioane de dolari, pentru renovarea catedralei din Franta

Primul-Ministru rus Dmitri Medvedev a semnat un decret privind alocarea a aproximativ 20 de milioane de dolari, pentru renovarea Catedralei Ortodoxe Sf. Nicolae din Nisa, cea mai mare catedrala ortodoxă rusească din afara tarii.

Decretul, publicat pe site-ul oficial al guvernului rus de informare juridica, in ultimele ore, sustine ca clădirea va fi predata Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru a fi “folosita în mod gratuit”, atunci când renovarea va fi completă.

Conform decretului, Rusia va cheltui, dupa cum urmeaza:

– aproximativ 2 milioane de dolari pentru reparații, în acest an;

– 13,5 milioane dolari, anul viitor;

– 4.5 milioane dolari, în 2015.

Clădirea a fost deținuta anterior de către Asociația Ortodoxă Rusă din Nisa. La începutul anului 2010 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Curtea Superioară din Nisa a declarat ca Rusia este proprietarul de drept al catedralei construite in anul 1912.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.