Speculatiile legate de uciderea unuia dintre mitropolitii rapiti, par a fi false

Nepotul unuia dintre episcopii răpiți în Siria a negat zvonurile cum că acesta ar fi fost ucis, nascute odata cu punerea în circulație a unui film nedatat, care arată cum doi creștini – unul dintre ei fiind episcop – au fost ucisi cu brutalitate.

Episcopul grec-ortodox Boulos Yaziji de Aleppo și episcopul ortodox Yohanna Ibrahim au fost răpiți in data de 22 aprilie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) de către bărbați înarmați, la trecerea graniței cu Turcia. Jamil Diarbekirli, care este, de asemenea, membru al Organizatiei Democrate Siriene, dar și nepotul lui Ibrahim, a declarat in ultimele ore, pentru publicatia Hurriyet, că mass-media ar trebui să se abțină de la rapoarte speculative cauzate de sensibilitățile demonstrate fata de problema in cauza.

Un episcop și un alt creștin au fost decapitati – conform materialului video – în aplauzele unei mulțimi de insurgenți sirieni, potrivit unor rapoarte. Cu toate acestea, Fadi Hurigil, șeful Fundației Antakya, a Bisericii Ortodoxe, a garantat si el spus că este sigur ca episcopul din materialul video nu este nici Yaziji si nici Ibrahim. “Aceste filme sunt menite sa-i inspaimante pe crestini”, a mai spus Hurigil.

Ministerul Turc de Externe anunțase anterior că episcopii răpiti erau încă în viață și ca se fac eforturi mari pentru eliberarea acestora.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.