Credinciosii, obligati sa sustina contraceptia si avortul. Scrisoare deschisa catre Guvernul SUA

Biserica Episcopaliana din SUA, impreuna cu Convenția Baptista, se alatura celorlalti lideri religioși in semnarea unui apel catre Guvernul SUA, prin care i se solicita acestuia din urma sa respecte drepturile la conștiință și libertatea religioasa.

Arhiepiscopul William Lori de Baltimore, președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din SUA, și alti peste 100 de lideri proeminenți religiosi din tara, dar și oameni de știință, au lansat o scrisoare deschisă, in aceste zile, intitulata ” Împreună pentru libertatea religioasă”. În scrisoare, se solicită administrației și Congresului sa respecte drepturile la conștiință și libertatea religioasă.

Scrisoarea deschisă subliniază amenințarea la adresa conștiinței, reprezentată de legea data de Administrație, conform careia toți angajatorii trebuie sa sustina cu fonduri contraceptivele, sterilizarea și medicamentele care provoaca avortul, prin impozitele salariale care se varsa in conturile asigurarilor de sanatate.

Astfel, semnatarii avertizeaza ca libertatea de religie trebuie sa mearga dincolo de simpla libertate de cult, aceasta extinzandu-se la functia credincioșilor, de cetățean și angajator.

“Doctrinele credințelor noastre presupun actiuni dincolo de zidurile bisericilor noastre, ale sinagogilor, templelor si ale altor locasuri de cult”, au declarat semnatarii. “Aceste convingeri de credință se manifesta in interacțiunile noastre cotidiene, în familii, intre vecini, străini și instituții”.

Decizia, care i-a nemultumit pe liderii religiosi, a fost emisa de Departamentul de Sanatate si Servicii Umane, in data de 28 iunie.

Aceasta prevede ca toți angajatorii, chiar si cei cu obiectii morale, sa sustina prin impozitele aplicate salariilor proprii contracepția, avortul și sterilizarea, ca parte a serviciilor destinate femeilor, sub incidenta noii legi de îngrijire a sănătății.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.