publicat în: Arhivă

Vremurile ecumenismului inter-religios: Creştinii din India sunt sfatuiti sa fie “discreti” de Craciun

Episcopii creştini din India ii sfatuiesc pe crestini sa fie discreti de Craciun.

Conferinţa Episcopală Catolică din India, a atenţionat minoritatea creştină din India să se poarte discret în timpul perioadei Crăciunului, pentru a evita revigorarea tensiunilor inter-religioase, după atacurile de la Bombay şi violenţele anti-creştine din toamna.

Episcopii au cerut în mod explicit credincioşilor din India (2,3% din 1.1 miliarde de indieni) să se abţină de la organizarea festivităţilor “de paradă” în 25 decembrie, printr-o declaraţie publicată ieri în Bombay.

Bombay se află sub şocul atentatelor islamiste comise între 26-29 moiembrie (172 morţi, inclusiv nouă dintre atacatori), aceste atacuri neprovocând nicio violenţă între majoritatea hindusă şi minoritatea musulmană.

În plus, între sfârşitul lui august şi octombrie, mai mult de 100 de creştini indieni au murit în timpul tulburărilor din statul Orissa (est). Aceste violenţe anti-creştine au fost declanşate de asasinarea unui înalt demnitar extremist hindus.

“În solidaritate cu cetăţenii din oraşul şi ţara noastră noastră, sfătuim credincioşii noştri să rămână liniştiţi şi rezervaţi în acest an, de Crăciun”, spusese Arhiepiscopul de Bombay, Oswald Gracias, într-o scrisoare făcută publică pe 10 Decembrie.