Lenjerie de dama si cosmetice: Arabia Saudita ridica ziduri in magazine

De acum, doar femeile vor putea să lucreze în magazine de lenjerie de dama, in Arabia Saudită, iar un grup de inspectori va patrula pentru a se asigura că legea este aplicată. Anunțul a fost făcut de către Ministerul saudit al Muncii, care a asigurat ca perioada de grație nu se va mai prelungi.

Într-o țară cu zeci de Mall-uri, guvernul ultraconservator din Riyadh a adoptat o lege, inca de anul trecut, care le interzice bărbaților sa lucreze în magazinele de lenjerie de dama și in magazinele de cosmetice, avand loc o înlocuire trepatată a angajaților actuali, cu femei. Proprietarii de magazine s-au bucurat de o perioadă de grație pentru a aplica legea, care a expirat in prezent.

Anul trecut, 600 de magazine de lenjerie au fost inchise, pentru nerespectarea regulamentului, în timp ce alte 30 au fost “avertizate” că, după o perioadă scurtă de timp, vor pati acelasi lucru. În luna ianuarie, a venit ultima restricție: vanzatorii trebuie sa construiasca un zid de minim 1,6 metri inaltime, care sa le separe pe femei de barbati.

Puternica poliție religioasă considera că aceasta este o modalitate de păstrare a moralei islamice in țară.

Guvernul spune că reglementarea este o modalitate de a crește poziția economică a femeilor in țară și de stopare a hărțuirii femeilor arabe. În realitate, însă, separarea pe criterii sexuale a devenit mai stricta, iar izolarea femeilor mai severa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.