publicat în: Arhivă

Furtuna in Desert: in 48 de ore, Sinai-ul va fi curatat de elementele extremiste

O operațiune de amploare, indreptata împotriva extremiștilor din nordul Sinaiului, a fost lansată ieri, conform mass-mediei egiptene.

Acțiunile militare contra-extremistilor, care au fost intitulate “Desert Storm”, implicand Air Force, Marina și armatele terestre, vor dura 48 de ore, conform unor surse din securitate.

Operațiunea ar trebui să anihileze bazele din deșert ale extremiștilor înarmați și cele din munte și să pună capăt activităților teroriste în nordul și centrul Sinaiului.

Conform radioului Vocea Rusiei, securitatea din Sinaiul de Nord s-a deteriorat odata cu înlăturarea Președintelui Mohamed Morsi, din iulie, apreciindu-se ca insurgenții locali, care erau activi din 2011, s-ar fi alaturat suporterilor islamisti.

În ciuda declaratiilor unuia dintre liderii Frăției Musulmane, conform caruia atacurile insurgenților se vor opri doar atunci cand Președintele detronat va fi eliberat, acesta a negat vreo legatura cu violențele în creștere în regiune, conform unui raport al RIA Novosti.