Republica si religii: Reflectie asupra religiilor, in Parlament

Un nou grup de studiu, “Republica și religii”, creat de către deputatul UMP Jean-Pierre Barbier, și-a început activitatea in Franta, in aceasta saptamana.

Oficialii aleși si-au exprimat intenția de a depăși aspectele juridice ale secularismului, in scopul inițierii unei examinari aprofundate a religiilor și a locului acestora în societate.

În legislatura anterioară, Adunarea Națională a avut grupul sau de cercetare, intitulat “secularism”. Membrii aleși în luna iunie au relansat insa grupul, preferand sa-l redenumeasca “Republica și religii”.

Conform analistilor politici, schimbarea semantică ar demonstra dorința de a merge dincolo de aspectele doar organizatorice și juridice ale relațiilor dintre religii și stat si de a se angaja – ceea ce ar fi o premieră pentru Adunare – intr-o examinare aprofundată a realității religioase din Franța.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.