Intoleranta in numele tolerantei trebuie pedepsita

Secretariatul de Stat al Vaticanului a emis un mesaj, in ultimele zile, care suna astfel: “Intoleranța împotriva creștinilor, mai ales în numele tolerantei, ar trebui să fie condamnata public”.

Mesajul face referire la o declarație a Vaticanului, formulata de către Episcopul catolic Mario Toso, la Conferința la nivel înalt pe tema Toleranței și Non-Discriminarii, care a avut loc de curand in Tirana, Albania (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Conferința a fost organizată sub auspiciile Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Cu aceasta ocazie, Episcopul Toso a spus: “exemplele de intoleranță și de discriminare împotriva creștinilor nu s-au diminuat, ci mai degrabă au crescut în diferite părți ale regiunii OSCE”.

Episcopul Toso a mai denunțat, de asemenea, încercarea de a desparti credința religioasă de practica religioasă. Se spune ca creștinii – a zis el – “pot să creada in ceea ce le place, în propriile lor case sau capete, și să se închine în mare măsură așa cum doresc, în propriile lor biserici particulare, dar li se interzice sa actioneze conform acestor convingeri si în public”.

Această distincție, a spus el, “este o deliberată răsturnare și o limitare a ceea ce înseamnă de fapt libertatea religioasă”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.