publicat în: Arhivă

Patriarhul vs. Secretarul General al Consiliului Europei: homosexualitatea ramane pacat!

Patriarhul Kirill i-a reamintit secretarului general al Consiliului Europei: “căsătoriile” homosexuale sunt calificate drept un păcat, dupa cum informeaza intr-un raport Mitropolia Chisinaului si a Republicii Moldova, aflata sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei, citand Interfax.

Biserica Ortodoxă Rusă va insista întotdeauna asupra păcătoșeniei unirii persoanelor de același sex, a spus Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

“Dacă oamenii aleg acest stil de viață, este dreptul lor, dar responsabilitatea Bisericii este aceea de a spune că acesta este un păcat în fața lui Dumnezeu” – a spus Patriarhul, in cadrul unei întâlniri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

El a mai menţionat că Biserica nu este preocupată de “existenței acestui păcat”, care a existat din totdeauna, doar că… “pentru prima dată în istoria omenirii, el este justificat prin lege”.

Patriarhul i-a mai declarat Secretarului General al Consiliului Europei, că Biserica Ortodoxă Rusă a fost “foarte impresionată” de milioanele de cetateni francezi care s-au opus proiectului de lege de legalizare a “căsătoriilor” între persoane de același sex, și a fost “șocată că opiniile acestor milioane de oameni nu au fost auzite de nimeni, dar cu câteva voturi în Senat, o astfel de lege a fost adoptată“.