100 de ani: Un Patriarh care moare in temnita, pentru Ortodoxie

Un monument, dedicat Patriarhului sfant rus Ermoghen, a fost inaugurat și binecuvântat de Patriarhul Kirill al Moscovei, în prezența Patriarhului Ierusalimului, Theophilos al III-lea, in aceasta saptamana, de fata fiind numerosi clerici și politicieni.

Monumentul a fost ridicat in Moscova, pentru a marca centenarul canonizarii Patriarhului Ermoghen în 1913.

Sfantul Ermoghen a fost Patriarh al Moscovei, in perioada 1606-1612. El a arătat un mare zel in apararea Ortodoxiei, amenințata de către regele Poloniei, ale cărui trupe au ocupat capitala Rusiei.

În Duminica Floriilor, Ermoghen a participat la procesiunea obisnuita, dincolo de trupele și armatele inamice. În timpul Săptămânii Sfinte, Moscova a fost insa incediata, iar patriarhul închis. El a murit de foame și de sete în temniță teribila in care a fost închis, cu zece zile înainte de eliberarea Moscovei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.