Biserica romaneasca din Paris: Liturghie filmata cu 25 de ani in urma (video)

Cu ocazia aniversarii unui mileniu de la Botezul Rusiei, in zilele de 7 și 8 mai 1988, in biserica romaneasca din Paris a fost oficiata o slujba deosebita, care a fost inregistrata video (fragmente din Utrenie si Sfanta Liturghie).

Slujba a fost oficiata de Arhiepiscopul Antony de Geneva și Europa de Vest, Arhiepiscopul Mark de Berlin și Germania și Episcopul Ilarion de Manhattan.

Au cantat coruri din Paris și Geneva. La acea data, in urma cu 25 de ani, mulți credincioși din toate parohiile eparhiei s-au strans în biserica românească din Paris, in prezenta a doua icoane ale Maicii Domnului, facatoare de minuni: Icoana izvoratoare de mir din Iveron si Montreal si cea din Lesna. Marele Cneaz Vladimir Romanov, cu soția și fiul său cel mic, au fost, de asemenea, prezenți.

Va prezentam in aceasta pagina filmul realizat in urma cu 25 de ani si pus la dispozitie de catre Adrien si Michel Englert.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.