Sperante in randul crestinilor din India. Partidul extremist pierde puterea

Ar putea exista un viitor diferit pentru crestinii din Karnataka, unul dintre cele mai mari state ale Indiei, cu respectarea drepturilor omului, dialog, justiție și armonie.

In alegerile locale, din luna care tocmai s-a incheiat, partidul extremist hindus “Bharatiya Janata Party” (BJP, “Partidul Poporului Indian”), a obținut doar 40 de mandate în Parlamentul Karnataka, în timp ce marea majoritate apartine acum Partidului Congresului, care a obținut 121 de locuri, dintr-un total de 223.

Într-o notă trimisă Agenției de știri Fides, Arhiepiscopul catolic de Bangalore, Bernard Moras, informează că s-a întâlnit deja cu noul șef ales al guvernului, Siddaramaiah (foto), transmitandu-i acestuia salutări din partea Consiliului Episcopilor din Karnataka si exprimându-și speranța, în numele tuturor creștinilor din zonă.

Arhiepiscopul a subliniat oportunitatea creștinilor de a se implica mai mult și mai activ în functii de stat și in instituțiile publice.

Potrivit unui raport recent al “Forumului Secular Catolic”, Karnataka ocupa pozitia de varf în randul cazurilor de violență inter-comunitara și inter-religioasa, cu mai mult de 1.000 de atacuri împotriva creștinilor în 2011, atigand o medie de… 3-5 atacuri pe zi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.