Turcii din Rusia manifesta in sprijinul celor din Istanbul

Cetățeni turci care locuiesc în Rusia s-au adunat ieri in Moscova, pentru a-și exprima sprijinul față de protestatarii din Istanbul. Mitingul a început la ora 18:00, ora Moscovei, într-un parc din apropierea Mănăstirii Novodevici.

Organizatorii marsului au anunțat, in prealabil, despre acțiunile lor, pe Web, creand chiar si un site special, conform radioului Vocea Rusiei.

Mitingul a reunit aproximativ 100 de oameni din toate categoriile sociale – studenți, oameni de afaceri, finanțiști, ingineri și muncitori in constructii. Unii dintre ei si-au luat soțiile și copiii lor la mars.

Unii participanții la miting venisera la Moscova pentru a-l comemora pe Nazim Hikmet, un poet turc, înmormântat in cimitirul din apropierea Mănăstirii Novodevici.

Chiar și fanii celor două echipe de fotbal din Turcia, “Besiktas” și “Galatasaray”, care sunt rivali de obicei, ireconciliabil, stăteau umăr-la-umăr la acest mars, conform radioului Vocea Rusiei.

Participanții au intonat cântece care il omagiau pe Mustafa Kemal, presedintele Turciei între anii 1920 și 1930, care a făcut ca Turcia sa fie stat laic, de tip occidental. Ei s-au fotografiat cu Manastirea Novodevici pe fundal și au publicat fotografiile pe Twitter, mai informeaza Radioul.

La aproximativ o oră după ce a început marsul, poliția a apărut și le-a cerut protestatarilor să se disperseze. In cea mai mare parte a lor, acestia au respectat indicatiile, insa un grup mic de oameni s-a deplasat in Piața Roșie, pentru a continua marsul acolo.

Organizatorii marsului au asigurat ca luni vor reveni in Parcul Novodevici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.